Het allerlaatste zomerconcert

Op zaterdag 24 juni staat kinderkoor de Lenteklokjes voor de allerlaatste keer met elkaar op het grote podium van ’t Onderdak om een spetterend concert te geven en daarmee een onvergetelijke indruk achter te laten!

Honderden, misschien zelfs duizenden Sassemers zijn ons voor gegaan en zijn lid geweest van dit koor en hebben het hoogste lied gezongen. In de hoogtijdagen bestond dit koor uit meer dan 150 zangers en zangeressen van jong tot oud. Ook mensen uit de regio kwamen er op af. Er is wat af gezongen en er wordt nog steeds uit volle borst gezongen!

Tijden veranderen echter en er is te kiezen uit een enorme hoeveelheid verenigingen en organisaties om onze hobby’s uit te oefenen. Het kinderkoor de Lenteklokjes heeft al jaren een stabiel aantal koorleden, echter al jaren veel te weinig om van een financieel gezonde situatie te kunnen spreken. Het bestuur acht het niet reëel dat dit binnen afzienbare tijd zal veranderen. Met pijn in het hart is besloten om het kinderkoor de Lenteklokjes op te heffen. Na bijna 85 jaar, een begrip in Sassenheim en omstreken, zal het koor dan ook na de zomervakantie niet meer aan een nieuw seizoen beginnen.

Helemaal afscheid nemen wordt het gelukkig niet. Eén deel van het koor, de oudste leden, hebben besloten zelfstandig door te gaan met elkaar. Onder de naam Caprice zult u in de toekomst zeker van hen gaan horen. Het eerste optreden staat inmiddels gepland!

 

Kerst met de Lenteklokjes

Op zaterdag 17 december is het kinderkoor de Lenteklokjes in kerstsfeer.

Zij geeft dan een kerstconcert in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Het programma bestaat uit veel vrolijke en zeker ook stemmige kerstliedjes. De kinderen hebben met veel plezier en grote inzet aan dit gevarieerde programma gewerkt. Het resultaat is te beluisteren in de sfeervolle Dorpskerk en is zeker de moeite waard.

Entree voor volwassenen € 5,00 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,50. 
Het concert begint om 19.30 uur (kerk open om 19.15 uur).

 

 

Kerstproject

Zing jij mee op ons kerstconcert?

Altijd al een keer willen optreden? Op maandag 24 oktober start bij Kinderkoor de Lenteklokjes het kerstproject. Ook jij kan meedoen! Zing in de maanden oktober, november en december met ons mee en op zaterdag 17 december kan iedereen het eindresultaat komen beluisteren tijdens on kerstconcert in de sfeervolle Dorpskerk te Sassenheim.

We repeteren onder leiding van Maarten van Wijk, onze professionele dirigent, in lokaal 13 van ’t Onderdak in Sassenheim. Deelname aan dit kerstproject, speciaal voor basisschoolleerlingen (vanaf groep 2) en middelbare scholieren, kost eenmalig € 17,50. Meer informatie en de tijden kun je vinden bij "informatie" op onze website. Je kunt ook bellen met Bernadet 0252-544859 of Marian 06-30694455.

 

 

INSTUIFLESSEN: ZING MET ONS MEE!

Op maandagmiddag 29 aug, 5 en 12 september organiseert kinderkoor
Instuifles 09-2015de Lenteklokjes instuiflessen. Je bent van harte welkom om mee te doen. 

Samen met kinderen van je eigen leeftijd lekker zingen! Met hoe meer we zingen, hoe leuker het is en hoe mooier het klinkt! Krijg je er al zin in? Kom dan maandag 29 augustus gewoon gezellig meedoen. Want samen zingen is veel leuke

We repeteren onder leiding van, Maarten van Wijk, onze professionele dirigent. De instuiflessen sluiten we af met een mini-concert voor je ouders en alle belangstellenden die naar ons en natuurlijk jou willen komen luisteren. Dit alles vindt plaats in lokaal 13 van ’t Onderdak in Sassenheim.

Deelname aan deze instuiflessen kost eenmalig € 3,00. Kijk voor de tijden bij "informatie".

 

Zomerconcert 2016

De Lenteklokjes, zomerconcert 2016

Kerstconcert 2015

Op zaterdag 19 december is het kinderkoor de Lenteklokjes in kerstsfeer. Zij geeft dan een kerstconcert in de Dorps

2014 12 20 De Lenteklokjes 2 1

kerk aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Het programma bestaat uit veel vrolijke en zeker ook stemmige kerstliedjes. 
De kinderen heb
ben met veel plezier en grote inzet aan dit gevarieerde programma gewerkt. Het resultaat is te beluiste
ren in de sfeervolle Dorpskerk en is zeker de moeite waard. Ook een aantal kinderen die meedoen via het programma van de Combibrug zullen meezingen.
 
Het concert begint om 19.30 uur (kerk open om 19.15 uur).
Entree voor volwassenen € 5,00 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,50. 
 
 

Terug in 't Onderdak

Na twee weken repeteren in de Volksuniversiteit gaan we vanaf morgen (14-09) weer zingen in ons eigen lokaal. De verbouwing is nog niet helemaal afgerond maar ons lokaal is opgeleverd. Het ziet er fris, licht en ruim uit. Benieuwd? Kom zingen en kijken...

 

Rabobank Clubkas Campagne

RABOBOL RCC 2015 336x280

Als lid van Rabobank Bollenstreek mag je tijdens de Rabobank Clubkas Campagne stemmen op onze club. Breng jouw stem uit op kinderkoor De Lenteklokjes (thema educatie) tijdens de stemperiode van 1 t/m 15 oktober 2015, zodat wij muzieklessen kunnen verzorgen op de basisscholen en workshops kunnen geven aan de leden en andere belangstellenden.

Beslis mee en kom in actie via www.rabobank.nl/bollenstreek

 

 

Grote Clubactie 2015

Kinderkoor De Lenteklokjes verkoopt Grote Clubactieloten

Grote Clubactie 2014

Leden van kinderkoor De Lenteklokjes starten op zaterdag 19 september met de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Vanaf die dag bellen zij bij zoveel mogelijk mensen aan om loten te verkopen. Lotenkopers betalen voor één lot € 3,-. Maar liefst 80% van de lotenverkoop (€ 2,40 per lot) gaat direct naar de clubkas van de vereniging. Met de opbrengst hoopt het koor leuke repetities en workshops te kunnen organiseren. Mensen die de loten kopen, maken kans op mooie prijzen.

 

 

We gaan weer zingen

Op maandag 31 augustus is weer de 1e repetietie van de Lenteklokjes. Omdat de verbouwing van 't Onderdak nog niet helemaal klaar is, kunnen we nog niet in ons eigen lokaal. Maar vlakbij, in het gebouw van de Volksuniversiteit (voorheen Vrije Academie Dever) tegenover basisschool De Rank, is ruimte voor ons gevonden. Het adres is St. Antoniuslaan 24a in Sassenheim. Waarschijnlijk kunnen we vanaf medio september weer terecht in ons eigen lokaal 13 in 't Onderdak.

Let op: de tijden zijn:
A-groep: 16.00-16.45 uur
B-groep: 16.00-17.15 uur
C-groep: 16.45-18.00 uur 

 

 

Instuiflessen

De Lenteklokjes instuifles jan2015

Op maandag 07, 14 en 21 september organiseren we weer instuiflessen. Je bent van harte welkom om mee te doen. Samen met kinderen van je eigen leeftijd lekker zingen! Met hoe meer we zijn, hoe leuker het is en hoe mooier het klinkt. Krijg je er al zin in? Kom dan vanaf maandag 07 september gezellig meedoen. 

Want: Samen zingen is veel leuker. 

 Kijk voor de tijden en locatie op de agenda!

 

Zomerconcert 2015

Iedereen heeft weer heel erg zijn best gedaan tijdens de repetities en ze 
willen het resultaat graag laten horen op 27 juni tijdens ons Zomerconcert.
Vanaf 18.45 uur bent U van harte welkom in de Kaleszaal van Het Onderdak
in Sassenheim. Het concert begint om 19.00 uur. De entree bedraagt € 6,00 
voor volwassenen en als je op de basisschool zit kost het € 3,00.  

 

2015 poster zomerconcert liggend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewijzigde repetitietijden

Vanaf maandag 23 maart veranderen de repetitietijden. De A- en B - groep zingt al weer een tijdje gezamenlijk. Deze keuze hadden we gemaakt, omdat er te weinig kinderen waren om twee aparte groepen te maken. Inmiddels bestaat de A-groep uit 6 kinderen en vinden we het tijd om deze kinderen weer meer op eigen niveau en met een eigen repertoire aan te spreken. Ook is er dan meer aandacht en tijd voor de jongsten van ons koor. De kinderen van de B-groep zingen nu maar liefst vijf kwartier en dat blijkt in de praktijk toch wat lang. We hebben een nieuwe groepsindeling gemaakt, waarbij de B-groep wat later begint en wat korter zingt, voor de A- en C-groep blijven de tijden gelijk.

De nieuwe tijden zijn:
A-groep: 16.00 - 16.45 uur
B-groep: 16.30 - 17.15 uur
C-groep: 16.45 - 18.00 uur (met evt. uitloop)

 

Workshop "ZINGEN IN DE BADKAMER"

Helaas, de workshop is afgelast. Er zijn teveel kinderen op vakantie.

 

ZINGEN IN DE BADKAMER

Zing jij ook zo lekker onder de douche? Nergens aan denken, gewoon lekker galmen in je eentje.

Kom dan naar de workshop "Zingen in de badkamer" Binnen anderhalf uur ben jij expert douche-douche zingenzingen en galmen we met plezier samen. In de voorjaarsvakantie organiseren wij deze leuke workshop op maandag 23 februari van 10.00 - 11.30 uur. En neem je washandje mee. Vanaf 11.30 uur zijn je ouders en andere belangstellenden van harte welkom on een demonstratie douche-zingen mee te maken. Kosten € 4,00 en neem je washandje mee!

Speciaal voor kinderen uit groep 3, 4 en 5, maar ook oudere kinderen zijn welkom.

Aanmelden via de www.combibrug.nl 

 

Eerste instuifles

Instuifles 05 01 2015 2775

 

Maandag 5 januari was de eerste van drie instuiflessen. Het was een hele gezellige repetitie. Met elkaar hebben we gezongen over de Bibliotheek en Ziezo de Zebra. Die laatste had het dankzij de wol van Siepje het Schaapje niet meer zo koud.
Wil jij ook komen, maar kon je de 5e niet? Ook op 12 en 19 januari ben je nog van harte welkom.

 

 

 

Grote Clubactie

 

Grote Clubactie 2014

Met elkaar hebben we weer een heleboel loten verkocht. De Clubactie heeft dit jaar 355 euro opgebracht. Hartelijk dank hiervoor. De beste lotenverkopers van elke groep Anton, Lisa en Anne, werden daarvoor beloond met een presentje. Maar omdat iedereen zijn best had gedaan was er voor allemaal een lekkere traktatie.

 

 

Kerstconcert 20 december 2014

 

kerstconcert 2013

Kom op zaterdag 20 december naar de sfeervolle Dorpskerk in Sassenheim en laat u in kerststemming brengen door Kinderkoor De Lenteklokjes.

Het koor geeft dan een kerstconcert met veel vrolijke en stemmige kerstliedjes. De kinderen hebben met veel plezier en grote inzet aan dit gevarieerde programma gewerkt. Het resultaat is het beluisteren zeker waard.
Het concert begint om 19.30 uur (kerk open om 19.15 uur).
Entree voor volwassenen € 5,00 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,50.

 

 

CD's De Lenteklokjes

Kom nu alvast in kerststemming met de CD van ons vorige kerstconcert (2013). Met al onze kerstliedjes waaronder de klassiekers 'Rudolf dat is een rendier', 'Jingle bells' en het mooie 'Lied van de stilte'.

Droomt u liever alvast van de warmte van de zomer? Dat kan! Ook ons zomerconcert van 2014 is nu verkrijgbaar op CD. Hierop vindt u onder andere 'Vlieg op dikke vlieg', 'Als de wereld nou van mij is' en de zomermusical van de C-groep.

De CD's zijn te koop voor € 10,00 per stuk. Bestellen kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of door de inschrijflijst in te vullen bij de repetitie.

 

 

Instuiflessen

ZANGERS abc map

 

In januari organiseren wij weer instuiflessen. Ben je 5 jaar of ouder kom dan op
5, 12 en 19 januari lekker meezingen met ons koor. Je kunt je hiervoor opgeven
via www.combibrug.nl. De kosten bedragen € 2,00 voor 3x meezingen.

De tijd is afhankelijk van je leeftijd (groep 2-4: 16.00-16.45 uur;
groep 5-7: 16.00-17.15 uur; groep 8 en ouder: 16.45-18.15 uur).